Notícies vela.cat, el canal dels navegants de vela de Catalunya. //vela.cat Wed, 24 Jul 2019 07:25:05 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management ca-es El Saló Nàutic de Barcelona 2019 navegarà per la sostenibilitat //vela.cat/noticies/item/3184-el-saló-nàutic-de-barcelona-2019-navega-per-la-sostenibilitat //vela.cat/noticies/item/3184-el-saló-nàutic-de-barcelona-2019-navega-per-la-sostenibilitat El Saló Nàutic de Barcelona 2019 navegarà per la sostenibilitat

El 58è Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que se celebrarà del 9 al 13 d’octubre al moll de la Fusta i al moll d’Espanya de Barcelona, serà l’edició més sostenible de totes les celebrades fins ara. La sostenibilitat i la cura mediambiental del mar i els oceans, unides a la innovació i la tecnologia, seran els eixos vertebradors d’una edició que tindrà, segons les previsions, un creixement d’entre el 5% i el 10%.

La Federació Catalana de Vela està col·laborant activament amb el Saló Nàutic en l’organització d’activitats i tallers relacionats amb la conscienciació mediambiental. A més a més, l’esport de la vela continuarà sent, igual que la passada edició, protagonista del Saló tenint diferents espais per a la seva promoció.

Per una banda, s’habilitarà un stand de caràcter més institucional que representarà a tots els col·lectius de la Vela Catalana: Clubs i Escoles de Vela; Navegants; Tècnics, Secretaris de Classe i Jutges. Per l’altra, es promocionarà la vela com una pràctica esportiva sostenible, divertida i oberta a totes i tots a “L’Espai de la Vela”, un espai on, a més a més de tallers relacionats amb la Vela Social, els principals distribuïdors del sector ens presentaran els seus productes estrella i novetats, sense oblidar-nos de l’àrea “Fun Beach”, on els assistents podran gaudir de diferents activitats gratuïtes com, entre d’altres, batejos de mar en vela lleugera.

Pròximament us facilitarem el codi per obtenir la vostra entrada gratuïta.

Us hi esperem a totes i tots!

]]>
Noticies Fri, 12 Jul 2019 09:58:23 +0000
El RCNB guanya el premi Interclubs de la 1a edició del Circuit del Mediterrani //vela.cat/noticies/item/3183-el-rcnb-guanya-el-premi-interclubs-de-la-1a-edició-del-circuit-del-mediterrani //vela.cat/noticies/item/3183-el-rcnb-guanya-el-premi-interclubs-de-la-1a-edició-del-circuit-del-mediterrani El RCNB guanya el premi Interclubs de la 1a edició del Circuit del Mediterrani

Finalitza la 1a edició del Circuit del Mediterrani de Creuers ORC amb la proclamació del Real Club Náutico de Barcelona com a guanyador del premi Interclubs.

Un circuit -organitzat pel RCNB, el RCNV i el RCNP- que compta amb 3 de les regates més importants del calendari espanyol: la Sail Racing PalmaVela (8-12 de maig), el Trofeu Conde de Godó (23-26 de maig) i el Trofeu SM La Reina (5-7 de juliol).

La Vela Catalana, a més a més de coranar-se amb aquest títol de clubs, va aconseguir, de la mà del Vertigo Dos d’Antonio Guasch (RCNB), el títol de la categoria ORC 3.

Aquesta nova competició ha estat tot un èxit de participació i espectacle.

]]>
Noticies Wed, 10 Jul 2019 08:11:17 +0000
El BIRRAS d'Agustín Gual guanya la XXVI Ruta de la Tramuntana //vela.cat //vela.cat El BIRRAS d'Agustín Gual guanya la XXVI Ruta de la Tramuntana

El passat 5 de juliol va donar-se el tret de sortida a la XXVI edició de la Ruta de la Tramuntana. Regata costanera de 54 milles entre Sant Andreu de Llavaneres i l'Escala. Aquesta regata nocturna ha comptat amb la participació d'un total de 31 equips.

Finalment, un cop realitzada la compensació de temps, el BIRRAS d'Agustín Gual (CN El Balís) s'ha proclamat guanyador d'aquesta edició.

Aquesta mítica regata ha estat organitzada pel CN Skipper i el CN l'Escala, amb la col·laboració del CN El Balís.

Al lliurament de premis hi ha assistit el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, entre d'altres.

Podeu consultar els resultats complets en aquest enllaç: //www.larutadelatramuntana.com/resultados

]]>
Noticies Tue, 09 Jul 2019 14:34:49 +0000
Jan Tarongí guanya la International ADIPAV Cup de Patí Júnior //vela.cat //vela.cat Jan Tarongí guanya la International ADIPAV Cup de Patí Júnior

Jan Tarongí, patinaire del CN de Sitges, s'ha proclamat vencedor de la ADIPAV International Cup Júnior celebrada a La Grande Motte, França. Mar Vilardell, també del CN Sitges l'acompanya en segona posició del podi i es proclama campiona infantil. Completa el podi el regatista del CM El Prat Adrià Rafecas.

Els patinaires sèniors participaran a la International ADIPAV Cup l'últim cap de setmana d'agost i es celebrarà Kempen, Düsseldorf.

]]>
Noticies Tue, 09 Jul 2019 14:07:03 +0000
Els Rats on Fire, vencedor del XXI Trofeu SM La Reina en ORC 1 //vela.cat/noticies/item/3180-els-rats-on-fire-vencedor-del-xxi-trofeu-sm-la-reina-en-orc-1 //vela.cat/noticies/item/3180-els-rats-on-fire-vencedor-del-xxi-trofeu-sm-la-reina-en-orc-1 Els Rats on Fire, vencedor del XXI Trofeu SM La Reina en ORC 1

El Rats on Fire, patronejat per Rafael Carbonell (CN d’Arenys de Mar), es proclama vencedor en ORC 1 d’una apassionant XXI edició del Trofeu SM La Reina de Creuers, celebrat en aigües de València. En la mateixa classe, ORC1, el Sercotel de Toni Guiu (RCNB), finalitza en 10a posició.

En ORC 3, el Vertigo Dos d’Antonio Guasch (RCNB), finalitza en 6a posició i es proclama guanyador de la 1a edició del Circuit del Mediterrani: Sail Racing PalmaVela (8-12 maig), Trofeu Conde de Godó (23-26 maig) i Trofeu SM La Reina (5-7 juliol). A més a més, el Real Club Náutico de Barcelona guanya el premi Interclubs d’aquest prestigiós circuit.

]]>
Noticies Tue, 09 Jul 2019 14:02:34 +0000
Finalitza un apassionant Mundial d'F18 celebrat a la badia de Roses //vela.cat/noticies/item/3179-finalitza-un-apassionant-mundial-df18-celebrat-a-la-badia-de-roses //vela.cat/noticies/item/3179-finalitza-un-apassionant-mundial-df18-celebrat-a-la-badia-de-roses Finalitza un apassionant Mundial d'F18 celebrat a la badia de Roses

Els australians Darren Bundock i Conor Nicholas s'ha proclamat campions del Món d'F18 al Mundial celebrat en aigües de la Badia de Roses, organitzat pel CV La Ballena Alegre i amb la col·laboració del CN l'EscalaL'equip australià va arribar a la Costa Brava amb una flota de 17 catamarans amb el clar objectiu d'emportar-se el F18 Wolrd Championship 2019 a l'altre extrem del planeta i ho han aconseguit. Després de sis dies de regates en aigües del Golf de Roses, el catamarà dels australians Darren Bundock i Conor Nicholas s'ha proclamat Campió del Món de F18 d'enguany. La segona posició ha estat pel catamarà grec de l'equip Red Bull de Iordanis Paschalidis i Konstantinos Trigonis, campions mundials i europeus 2018. En tercer lloc s'ha classificat la tripulació argentina de Cruz González i Mariano Heuser.

El millor catamarà espanyol classificat en el F18 Championship Costa Brava ha estat el dels catalans Fabian Manuel Migoya i Alexis Parcerisa, del Club Nàutic Castelldefels, amb un meritori 29 lloc. El F18 2019 World Championship Costa Brava ha comptat amb 130 catamarans i 260 tripulants de 23 països -entre ells Austràlia, Estats Units, Argentina, Uruguai, Perú, Xina o Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França , Gran Bretanya, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Itàlia, Polònia i Suïssa. Entre ells, 12 campions del món, així com nombrosos olímpics.

Al lliurament de premis hi ha assistit el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres.

Enhorabona a totes i tots els participants i al CV La Ballena Alegre i al CN l'Escala per organitzar un campionat tan espectacular com aquest!

Font: CV Ballena Alegre.

]]>
Noticies Sat, 06 Jul 2019 10:21:35 +0000
Acte de cloenda de l'InserVela - Fundació Alisio al RCMB //vela.cat/noticies/item/3178-acte-de-cloenda-de-linservela-fundació-alisio-al-rcmb //vela.cat/noticies/item/3178-acte-de-cloenda-de-linservela-fundació-alisio-al-rcmb Acte de cloenda de l'InserVela - Fundació Alisio al RCMB

El passat 30 de juny va celebrar-se l'acte de cloenda del projecte InserVela - Fundació Alisio al Reial Club Marítim de Barcelona.

L’objectiu d'aquest programa és la formació i inserció laboral de joves, entre 16 i 25 anys, que es troben en situació de vulnerabilitat i exclusió social. Va ser creat al 2013 per la Federació Catalana de Vela i s’emmarca dintre del programa Vela d’Inserció de l’Àrea de Vela Social. Un projecte que, gràcies a la implicació dels Clubs i dels Ajuntaments, cada vegada té més presència als municipis del litoral català.

Durant aquest acte, els alumnes han rebut un diploma i l'obsequi d'una armilla Jason i malgrat que aquest fos un acte de cloenda, tot plegat respirava un aire de punt de partida. I és que tots els joves tindran la possibilitat de presentar-se al Cicle Inicial de Tècnic Esportiu en Vela, un Cicle Formatiu de Grau Mig, acreditat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que capacita als alumnes per dinamitzar, instruir i concretar la iniciació esportiva de vela; governar embarcacions d’esbarjo de fins a vuit metres, i organitzar, acompanyar i tutelar els esportistes i usuaris durant la participació en activitats, competicions i esdeveniments propis d’aquest nivell.

A l'acte van assitir-hi el patró de la Fundació Alisio, Pablo Garriga; el comodor del RCMB, Carlos González; i el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres.

]]>
Noticies Thu, 04 Jul 2019 15:44:01 +0000
Tècnics de la Vela Catalana: quan el factor humà marca la diferència //vela.cat/noticies/item/3177-tècnics-de-la-vela-catalana-quan-el-factor-humà-marca-la-diferència //vela.cat/noticies/item/3177-tècnics-de-la-vela-catalana-quan-el-factor-humà-marca-la-diferència Tècnics de la Vela Catalana: quan el factor humà marca la diferència

En els últims anys hi ha hagut un increment significatiu del nombre de navegants en la costa catalana. Actualment, segons dades extretes de l’IDESCAT, la vela representa el 70% de les activitats nàutiques de Catalunya. Una xifra que posa en valor la gran tasca que fan els tècnics de la vela catalana en el procés formatiu dels navegants. Aquesta figura, la del tècnic, ha estat, és i serà clau per transmetre, a més a més dels conceptes bàsics de la navegació, la passió per navegar.

És per això que, des de l’Àrea de l’Escola Catalana de Vela, vetllem perquè la formació dels tècnics sigui d’una qualitat òptima, amb els recursos pràctics i metodològics adients i amb un professorat implicat. Una formació reglada que compta amb el segell de la Federació Catalana de Vela i amb l’oficialitat del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. A més a més, aquestes formacions gaudeixin del Nivell CINE 3 -o nivell d’educació de secundària superior- que otorga la Comissió Europea i que garanteix les competències necessàries per desenvolupar aquestes activitats.

Un altre factor clau en la formació de tots aquests tècnics són les seus formatives on s’imparteixen els Cicles Formatius. Les seus actuals són: l'Institut Serrallarga de Blanes; l’Institut Illa de Rodes de Roses; l’Institut Escola Catalana de l’Esport; l’Institut de Nàutica de Barcelona; l’Institut Jaume I de Salou; i l’Escola Nauticopesquera de Catalunya de l’Ametlla de Mar.

La professionalització del sector fa que cada vegada més els tècnics estiguin especialitzats en diferents àmbits: pedagògic, centrat en l’àmbit escolar; competitiu, que forma a tècnics d’iniciació esportiva i/competició; de gestió, formació orientada a administradors i gestors esportius de Clubs i Escoles de Vela; de lleure, giren al voltant de l’oci i el turisme esportiu; i social, una vessant especialitzada en col·lectius més vulnerables i/o minoritaris.

]]>
Noticies Thu, 04 Jul 2019 15:06:13 +0000
Aquest juliol, Un Mar de Jocs //vela.cat/noticies/item/3176-aquest-juliol-un-mar-de-jocs //vela.cat/noticies/item/3176-aquest-juliol-un-mar-de-jocs Aquest juliol, Un Mar de Jocs

Encara no coneixes Un Mar de Jocs?

"Un Mar de Jocs" és el primer Espai Infantil que fa pedagogia de la Vela i de la Cultura de Mar i el trobaràs al Centre Comercial Diagonal Mar de Barcelona. Un espai on la diversió i l'aprenentatge van units per a transmetre els valors de la vela als més petits i petites.

AGENDA DE TALLERS - JULIOL

Colors per l'esclerosi múltiple:

Dia: del 8 al 13 de juliol

Taller: Amb motiu de la Diada per l'esclerosi múltiple del 8 de juliol, els nens i nenes crearan un quadre de colors que formarà una vela d'una embarcació.

Lloc: Centre Comercial Diagonal Mar

Preu: Gratuït

Dia dels Avis i les Àvies:

Dia: del 20 al 26 de juliol

Taller: Un taller on els més petits crearan la inicial del seu avi o àvia amb caps nàutics.

Lloc: Centre Comercial Diagonal Mar

Preu: Gratuït

HORARI D'UN MAR DE JOCS

De dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i festius d'obertura de 12 a 14h i de 17 a 21h.

Espai Infantil gestionat pel Centre Comercial Diagonal Mar, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela. Destinat a nens i nenes de 4 a 12 anys.

WEB D'UN MAR DE JOCS

Us hi esperem!

]]>
Noticies Thu, 04 Jul 2019 09:17:07 +0000
Activitats i formacions - Juliol //vela.cat/noticies/item/3175-activitats-i-formacions-juliol //vela.cat/noticies/item/3175-activitats-i-formacions-juliol Activitats i formacions - Juliol

Formacions

- Curs de Seguretat i Supervivència al Mar - World Sailing: Inscripcions fins el 10 de juliol

Activitats Espai Infantil "Un Mar de Jocs" del Centre Diagonal Mar de Barcelona*:

- Del 8 al 13 de juliol, Taller infantil "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple"

- Del 20 al 26 de juliol, Taller infantil "Dia dels avis i les àvies"

*Entrada gratuïta

]]>
Noticies Thu, 04 Jul 2019 08:54:10 +0000