El Club Ocata Vent renova la seva concessió pels pròxims 24 anys

31 des. 2021

La història del Club Ocata Vent és un gran exemple de la resiliència que identifica a la gent de mar i de la passió de les persones per la vela i els esports de mar. El club masnoví va néixer ja fa més de 25 anys gràcies a la voluntat d’un grup de navegants que va fer front a les traves administratives que implicava la nova Llei de Costes aprovada l’any 1992. Malgrat les dificultats, el club va ensortir-se'n i, d’ençà de llavors, va gaudir d’unes instal·lacions fixes a la platja d’Ocata fins a convertir-se en un referent del Masnou amb un col·lectiu de més d’un centenar de socis i sòcies

L’any 2020, va arribar el temporal Glòria que, malauradament, va destrossar la zona i bona part de les antigues instal·lacions del club i, a més a més, al mes de febrer va exhaurir-se la concessió. Per això, l’ajuntament va proposar una zona més segura perquè el club construís una nova instal·lació i va concedir una concessió temporal d’onze mesos perquè el club pogués iniciar les obres del nou edifici. Les obres van iniciar-se al maig de l’any 2021 i van finalitzar aquest passat mes d’octubre.

Amb la nova instal·lació ja acabada, i complint amb el Reglament General de Costes, el Club Ocata Vent ha rebut la notícia més esperada de totes, Demarcació de Costes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat els ha notificat la renovació de la seva concessió per als pròxims 14 anys més 10 anys de pròrroga.

El president del Club Ocata Vent, el Sr. Dick Wijngaard, valora aquest fet com “una gran notícia per al més d’un centenar de socis i sòcies del club i per a tota la ciutadania del Masnou, fruit de l’esforç i la voluntat de molta gent i, sobretot, de l’ajuntament”. Wijngaard també destaca que “amb les noves instal·lacions tenim el repte d’augmentar el nombre de navegants i oferir més activitats, tant del club com de l’escola de vela”. 

Una gran notícia que, sumada a la cooperació entre la Federació i la Generalitat per trobar la solució a la situació dels clubs de platja afectats pel Reglament General de Costes de l’Estat, permet despedir-nos de l'any amb optimiste i il·lusió.