La Generalitat aposta de nou per l’Esport Blau com un dels cinc programes escolars del curs 2021/2022

29 set. 2021

Aquest passat 17 de setembre, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar la resolució per la qual s'estableix l’Esport Blau Escolar com un dels cinc programes d’esport escolar de la Generalitat de Catalunya, per al curs 2021-2022, d'acord amb el Pla Estratègic d'Esport Escolar de Catalunya, 2020-2030

Sense cap mena de dubte, una gran notícia que oficialitza el compromís i l’aposta de la Generalitat de Catalunya i el Consell Català de l’Esport per la vela com un esport que, a més a més de formar navegants, educa persones amb valors esportius, sostenibles, igualitaris i plurals. 

Aquest programa de Vela Escolar -que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è de primària dels centres educatius– neix l’any 2017 i està impulsat per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels Clubs / Escoles de Vela i dels ajuntaments i Centres Educatius dels municipis adherits.

El programa -guardonat a la 3a edició dels Guardons de l’Esport- combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física. Els pilars de l’Esport Blau Escolar són: la pràctica esportiva de la vela, el respecte al medi i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar.

Els continguts del programa se centren en la recent actualització de la metodologia en l’ensenyament de la vela. Aquesta actualització, permet transmetre, d’una manera molt pràctica i propera, tots els coneixements, detalls i matisos que fan de la vela un esport apassionant. La gran novetat introduïda consisteix en dotar d’una estructura de conceptes amb un gran ventall d’exercicis perquè aquests conceptes siguin més fàcils d’assimilar i, sobretot, d’interioritzar, fent possible que l’esport de la vela sigui més fàcil i engrescador que mai. 

Es preveu que, al finalitzar el curs 2021/2022, l’Esport Blau Escolar haurà format un total de 8.400 alumnes de 25 municipis de Catalunya. Seguint el full de ruta establert l'any 2017, aquest programa seguirà creixent, any rere any, per arribar a tots els municipis del litoral català.