La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i la Federació engeguem una nova edició del programa “Vela Inclusiva en família”

10 juny 2022
  • Amb aquest programa, mitjançant l’esport de la vela, infants i adolescents amb diversitat funcional guanyaran autonomia i reforçaran vincles amb les seves famílies.
     

  • Nou clubs i escoles de vela de Catalunya participaran en aquest programa: Grup d’Esports Nàutics de Roses, Club Nàutic l’Escala, Club Nàutic Costa Brava & Club Vela Palamós, Vela Mataró, Club Nàutic d’Arenys de Mar, Vela Fòrum, Club Nàutic el Masnou, Club Nàutic el Balís i Club Vela Blanes.

 

Amb l’arribada del bon temps, les persones amb diversitat funcional d’entre 4 i 18 anys, acompanyats per un membre de la seva família, tornaran a gaudir d’una nova edició del programa “Vela Inclusiva en Família” a nou municipis del litoral català.

Aquesta iniciativa -impulsada i avalada l’any 2019 per la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Fïsica i la Federació Catalana de Vela- té per objectiu crear un espai d'oci on, mitjançant l'esport de la vela, els infants i adolescents amb diversitat funcional guanyaran autonomia i reforçaran vincles amb les seves famílies. 

El programa es divideix en quatre sessions d’una durada de tres hores cadascuna. En la primera, es visitarà l’espai del centre on es desenvolupi l’activitat, adquiriran les primeres nocions de l’entorn i per últim pujaran a bord d’una embarcació i faran la seva primera sortida a vela. En la segona, la navegació estarà focalitzada en guanyar autonomia en l’àmbit tècnic i també familiar. En la tercera, es fomentarà la interacció i la convivència amb la resta del grup. La darrera sessió serà de caràcter festiu i es realitzarà una cloenda del programa per tal d’impulsar les relacions socials. 

Els clubs i escoles de vela que participaran en aquest programa són el Grup d’Esports Nàutics de Roses; el Club Nàutic l’Escala; el Club Nàutic Costa Brava & Club Vela Palamós; el centre d’activitats nàutiques Vela Mataró; el Club Nàutic d’Arenys de Mar, el centre d’activitats nàutiques Vela Fòrum; el Club Nàutic el Masnou; el Club Nàutic el Balís de Sant Andreu de Llavaneres; i el Club Vela Blanes. 

Aquest programa representa els valors socials de l’esport en general i de la vela en particular, per tal de garantir que la igualtat d’oportunitats, a més d’un dret universal, sigui una realitat per col·lectius amb diversitat funcional. 

A més a més, aquesta iniciativa és una nova porta d’entrada per a nodrir de futurs navegants la costa catalana d’una manera plural i inclusiva, sempre vetllant perquè el conjunt de la vela catalana segueixi creixent.

Les persones interessades a participar-hi ja poden inscriure’s en el web de la Federació vela.cat.