Arxiu històric

Des del passat mes de febrer de 2020, tothom que ho desitgi pot accedir i consultar el fons documental de la Federació Catalana de Vela que es troba dipositat a l'Arxiu Comarcal del Maresme, entitat que l'ha classificat i digitalitzat per facilitar el seu accés. 

Aquest fons ha estat objecte de trasllats en múltiples ocasions. L'aspecte més rellevant és que quan estava ubicat en el seu primer emplaçament en el Moll de Gregal del Port Olímpic de Barcelona, va patir les conseqüències de trobar-se ubicat vora mar i un temporal marítim va malmetre gran part de la documentació. Aquest succés va provocar la pèrdua d'una part d'aquesta documentació. Coincidint amb la remodelació urbanística de Barcelona amb motiu de la celebració del Fòrum de les Cultures de l'any 2004 es va crear el Barcelona International Sailing Center (BISC) i es va dipositar l'arxiu en aquest centre. 

El trasllat cap a l'Arxiu Comarcal del Maresme va ser possible gràcies al lideratge i gran interès del president de la Federació, Xavier Torres, i gràcies al responsable del comitè de Cultura, Memòria Històrica i Arxius, Francesc de Haro. 

Aquest fet posar en valor la història de la Federació Catalana de Vela i els seus clubs i vetlla per la seva conservació.