Carlos Manera, segon a la Minitransat 2023!

13 nov. 2023

Carlos Manera, navegant del Club Nàutic Port de la Selva, acaba 2n a la Minitransat, després de 13 dies i 13 hores. El Carlos va fer història al guanyar la primera etapa de la Minitransat però, a causa d'una ruptura del balcó de popa, va haver de reduir la velocitat durant 4 hores per poder-lo reparar; això va passar justament en la transició de vent cap als alisis, la qual cosa el va fer separar-se de l'uruguaià Federico Waksman, guanyador de la regata, i agafar els vents unes hores més tard.

"Estic molt content amb la regata que he fet, he pres molt bones decisions tàctiques i meteorològiques, això em fa estar orgullós de tot el que he après durant aquests anys de preparació", ens comenta Carlos, que als seus 25 anys ja ha completat dues Minitransat i un tercer creuament atlàntic en competició amb un Volvo 70. El Carlos destaca que "Fa un any estàvem acabant la construcció del vaixell, i avui segons en aquesta edició de la Minitransat, és increïble haver aconseguit classificar el vaixell, guanyar regates durant la temporada i aconseguir arribar a estar aquí avui és un èxit." I conclou que "El vaixell és una passada, estic molt content amb el disseny i amb la gran construcció que hem fet a Sinergia, el vaixell no ha donat cap problema i és molt ràpid."

En aquesta edició hi havia moltes embarcacions en la categoria "Protos" i, en conseqüència, molta competència. Un fet que encara li suma més mèrit a la segona posició aconseguida pel Carlos.

A més a més d'aquesta gran gesta, cal destacar la gran actuació del Marc Claramunt, navegant del Club Nàutic Creixell, i de Pep Costa, del Club Nàutic Garraf. El Marc, amb una 9a posició, finalitza entre els deu millors en categoria "Protos". El Pep, també en la categoria de protopits, finalitza en 21a posició.