El YELLOW ROSE, guanyador absolut de la V edició de la Golden Cup Marina Badalona

Creuer
30 oct. 2023
Font: CN Skipper
  • Victoria del Yellow Rose i domini dels equips badalonins a la categoria de tripulació completa.

La sortida de la primera prova de la Golden Cup va tenir lloc davant del Port de Badalona el divendres 27 d'octubre a les 17 hores amb vents forts i ratxejats de component oest.

Es va establir el recorregut nord: Badalona - Blanes - Badalona, per la qual cosa, després de sortir i doblegar la boia de desmarcat davant del Pont del Petroli, la flota va prendre rumb nord-est amb vents portants a gran velocitat.

Encara que els badalonins del Phenix Limit eren els primers a arribar al desmarcat, el Shaka, un Figaro 2 patronejat per Iván Olivé, no va trigar gaire a posar-se al capdavant, aprofitant les condicions ideals dels vents portants per al seu vaixell. Un liderat que, després de doblegar la boia del Tordera cap a les 8 de la tarda, va saber defensar davant del Korrigan de Joan Balaguer, que li xiuxiuejava als talons en el tram de larga per a tornar a Badalona. Finalment, a les 1:43 de la matinada el Shaka creuava la línia d'arribada davant de Marina Badalona, finalitzant el recorregut de 56 milles en 8 hores 46 minuts i 43 segons; el Korrigan feia el mateix 7 minuts més tard.

D'aquesta manera, el Shaka, que competeix pel Real Club Nàutic de Barcelona, es proclamava guanyador absolut del Trofeu Baetulo, obtenint també el primer lloc a la categoria A2. La segona plaça era pel X42 Korrigan del Club de Vela Balanès, mentre que el tercer lloc al podi el ocupava l'Ia Orana, X362 Sport del Club Nàutic de Vilanova patronejat per Jordi Zaragoza.

El podi a la categoria de tripulació completa va tenir un marcat caràcter badaloní. El primer classificat, el Yellow Rose, un X35 de l'equip neerlandès patronejat per Marten Jan Ringers, té la seva base a Marina Badalona, mentre que el segon, el Solete, BH36 de Joan Gironés, defensa els colors del Club de Vela Badalona. Per la seva part, l'Inari, Dehler 36 de Josep Maria Coloma, en la tercera posició competeix pel Club Nàutic de Vilanova.

Finalment, a la categoria Training, reservada per als vaixells escola i de lloguer, la tripulació del Pekas X, un JOD35 del Club de Mar Port Olímpic, s'enduia la victòria.

A les 12:30h del diumenge 29 d'octubre es donarà la sortida de la segona prova, el Trofeu Hotel Marina Badalona, amb un recorregut de 20 milles entre Badalona i Barcelona, serà decisiva per determinar qui s'alça amb la Golden Cup Marina Badalona, trofeu emblemàtic que dóna nom a la regata.