La Ruta de la Tramuntana es reinventa per convertir-se en la prova referència de la navegació offshore del Nord de Catalunya

Creuer

17 maig 2021
Font: CN Skipper

La Ruta de la Tramuntana, l'emblemàtica regata de la Costa Brava, es renova en la seva 28ª edició, adoptant un nou format de competició, amb dues etapes de navegació, l'habitual entre Port El Balís i l'Escala i una segona amb un recorregut establert des de l'Escala cap a l'illot de Massa d'Oros, enfront de cap Creus, per tornar a l'Escala.

Aquesta novetat ha estat molt ben acollida pels navegants d'altura, assidus participants en aquesta clàssica navegació que discorre pel litoral Nord de Catalunya.

L'organització ha creat dos trams, un trajecte de 54 milles que discorre per la Costa Brava Sud, entre el Balis, Blanes, l'Escala i un altre de 30 milles que té com a objectiu sortir de l'Escala per assolir l'illot Massa d'Oros, enfront de Cap Creus, per tornar a la base de la regata al Port l'Escala.

Una altra de les novetats és la instauració del Trofeu Costa Brava, creat per als guanyadors absoluts de la prova. La nova fórmula de la Tramuntana reforça la seva voluntat de ser la Regata de la Costa Brava, focalitzant al port de L’Escala, la base operativa i confluència dels dos trajectes.

 

Sortida: el 9 de juliol

La sortida tindrà lloc el divendres 9 de juliol, de el CN ​​El Balís, sortida habitual de la prova. La primera etapa comptarà amb una porta de pas obligat davant el port de Blanes, la porta de la Costa Brava per a tots els navegants que procedeixen pel Sud.

La segona etapa sortirà de el CN ​​l'Escala el dia següent, dissabte 10 de juliol, un cop arribada la flota que passarà la nit als amarratges del club empordanès.

La segona regata tindrà un recorregut d'anada i tornada recorrent un periple front el Golf de Roses, i l'agresta costa de Cap Creus, per arribar a l'illa de Massa D'Ors, virar-la per babord i tornar a L'Escala.

La Ruta de la Tramuntana, la Regata de la Costa Brava, emfatitza amb aquest nou disseny el seu caràcter de navegació offshore, davant l'espectacular litoral de Girona, i será prova puntuable per al Campionat de Catalunya d'Altura, Solitaris i A2. Es navegarà sota les fórmules de compensació de temps ORC per monocascs.

 

Passos emblemàtics per la Costa Brava

La primera regata de 54 milles, compresa ens El Balís - Blanes - l'Escala, comptarà amb els passos front els ports de Sant Feliu de Guíxols, Port d'Aro, Palamós, Estartit- Illes Medes, i tindrà els punts de referència en Cala Caneyelles (Lloret) i Llafranc. La segona prova, de 30 milles, amb sortida des del CN ​​l'Escala, és un impressionant recorregut rumb Cap Creus, i arribada a port de l'Escala, que tindrà com a passos els enclavaments portuaris Empuria Brava, Roses, Cadaqués i com a punts de referència Massa d'Oros i Cap Creus.

La Regata de la Costa Brava està organitzada per CN Skipper i Difusió Nàutica, amb la participació organitzativa de Club Nàutic El Balís, el Club Nàutic l'Escala i la Federació Catalana de Vela. Pel caràcter transversal de la prova, que uneix al seu vessant de competició esportiva l'interès del seu recorregut turístic, col·laboren institucions i organismes com el Patronat de Turisme Costa Brava - Girona, Ports de la Generalitat, Associació Catalana de Ports Esportius i Turísitcs, el Ajuntament de l'Escala, el Clúster Nàutic Català. També participen entitats vinculades a la navegació com el Club de Vela de Blanes, ARAM, la RANC (Asociación Nacional de Cruceros), Societat Estatal de Salvament i Seguretat Marítima i Guàrdia Civil de la Mar. El CN L'Escala serà un dels centres neuràlgics de la prova, protagonista a l'ésser el punt d'arribada de la primera etapa i de la sortida i meta de la següent etapa, així com l seu de repartiment de premis.

Amb aquesta nova fórmula, La Ruta de la Tramuntana, una regata mítica del calendari de la nàutica mediterrània, es reinventa per potenciar el seu caràcter de ser la Gran Regata de la Costa Brava, ressaltant el seu aspecte esportiu i recreatiu, sent un element constructor del turisme nàutic de la Costa Brava.