Tot preparat per l’EurILCA Master 2024

17 abr. 2024
Font: CV Calella
  • Serà la regata més internacional de la classe ILCA Master d'Europa, amb 19 països representats.
Tot està preparat per a la gran cita màster europea de la classe ILCA en aigües del Calella  de Palafrugell, que s’iniciarà aquest dijous 18 d'abril, amb la jornada de registre i la regata entrenament i que continuarà divendres 19 fins diumenge 21, amb tres jornades de competició. Més de 130 regatistes de 19 països arribats d'Europa i Amèrica disputaran el preuat trofeu, un dels més carismàtics del circuit màster europeu de la classe, que converteixen la cita de Calella  amb més participació.
 
A l'EurILCA Master 2024 – XVI Trofeu Calella de Palafrugell- Memorial Pitus Jiménez, s'hi han inscrit més de 130 regatistes procedents d'Argentina, Àustria, Bèlgica, Espanya, Estats Units, Finlàndia, França, Gran Bretanya, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia , Moldàvia, Mònaco, Països Baixos, Portugal, Suïssa, Suècia i Ucraïna que converteixen aquesta edició en una de les més variades com a origen dels esportistes participants.
 
La referència europea de la classe
 
En els seus dinou anys d'existència, aquesta regata internacional per a màsters, organitzada pel Club Vela Calella, ha esdevingut una referència i una fita indiscutible del calendari de la classe ILCA, que reuneix cada any les figures més destacades del panorama europeu i internacional. La trobada organitzada pel Club Vela Calella serveix com a escenari, a part de l'esdeveniment esportiu de competició, apropiat perquè gran part dels regatistes confraternitzin durant aquestes jornades, convertint-se en la gran festa de la vela europea dels màsters. Són molts els esportistes que acudeixen al Club Vela Calella per retrobar-se de nou, la majoria històrics esportistes olímpics i campions del món de la vela, que aprofiten aquestes jornades per tornar-se a veure i renovar amistoses rivalitats, que sempre han mantingut als camps de regata. També aquesta cita, atesa la seva gran concurrència, és aprofitada per ser l'escenari del repartiment de premis dels guanyadors del circuit de l'any anterior, per la qual cosa Calella de Palafrugell es converteix en l'espai de la gran gala d'homenatge als millors regatistes màster de la classe ILCA.
 
Des del 2006
 
Aquest trofeu, que es disputa des de l'any 2006, impulsat pels regatistes: Pitus Jiménez (regata dedicada a la seva memòria), la del seu germà Pere i de l'amic de tots dos Miquel Álvarez, encara en actiu com a regatista legend, han disputat 16 edicions, ja que tres es van haver de suspendre per motius com una gran nevada l'any 2010, que va negar tot Europa i el nord peninsular espanyol, i va impedir l'arribada dels regatistes i la suspensió de dos anys a causa de la pandèmia Covid-19, el 2020 i 2021.
 
L'arrelament de la prova és important i forma part del calendari de molts regatistes, que tenen marcada aquesta cita a la seva agenda, sobretot, a part dels regatistes espanyols, la sempre nombrosa participació francesa ocasió amb 25 regatistes, 12 britànics , 8 suïssos, 11 neerlandesos i últimament la forta acollida que està tenint entre els regatistes italians (9), irlandesos (7) i nòrdics.
 
Entre els noms més destacats i que marquen la història de la vela, hi ha els regatistes els olímpics espanyols: Mònica Azón, el gallec Alfredo Vázquez, els càntabres Javier i Carlos Echavarri, José Mª Van der Ploeg, Luis Doreste, Silvia Ravetllat, Miquel Álvarez.
 
Molts internacionals
 
Entre els regatistes inscrits internacionals hi ha l'italià Lorenzo Cerretelli, regatista de Punta Ala, vencedor absolut a la categoria ILCA7 de la passada edició. La delegació italiana compta amb una gran participació, entre ells Antonio Cabras i Alessandro Pisu. Els francesos destaquen amb Patrik Amizet, diverses vegades vencedor del trofeu, l'assidu des de les primeres edicions Laurent Vigo, i el conegut navegant Bruno Peyron. Altres destacats regatistes són l'holandès Cesar Sierhuis, els nord-americans Walt Spevak i Jacques Kerrest, els suecs Micael Lundgren i Johan Lindstedt i els finlandesos Jukka Roiha i Robert Ronnback.
 
Les dones
 
Destacar així mateix la important participació de dones navegants, que en aquesta edició de la trobada estaran la guanyadora absoluta a ILCA 6 de l'edició de l'any passat any, Mònica Azón, Silvia Ravetllat, Marina de Budallès, Marta Vilarasau o les franceses, Isabelle Arnoux, Tatibouet Claudine, i les germanes Helenne i Isabella Viazzo.
 
En els seus dinou anys d'existència, aquesta regata internacional per a màsters, organitzada pel Club Vela Calella, ha esdevingut una fita indiscutible del calendari de la classe ILCA, que reuneix cada any les figures més destacades del panorama europeu i internacional.