Àrea de regates i dates confirmades per a la 37a America’s Cup

01 des. 2022
Font: AC37 Event Limited (ACE)

La zona de regates, tant per a les Challenger Selection Series (sèrie de regates de selecció de desafiador) com per a l'America's Cup Match (el duel entre el defensor i el desafiador), ha estat acordada amb el Capità Marítim de Barcelona i està situada al sud de la ciutat, al llarg de la platja de Barcelona, ​​oferint als espectadors una perfecta tribuna natural al llarg de la costa.

S’ha acordat una zona d’exclusió permanent mentre durin les regates per garantir la seguretat tant dels competidors com de la previsible afluència diària de vaixells d’espectadors que voldran veure de prop els AC75 i AC40. Però per a aquells que estiguin a terra, i depenent de les condicions, les regates podrien veure’s a uns pocs centenars de metres de la platja, i amb les tribunes i zones d'aficionats previstes, Barcelona estarà preparada per donar la benvinguda al món en aquesta 37a America's Cup.

També s'ha confirmat la data de la final de la Women's America's Cup Regatta, que es veurà en horari de màxima audiència, just després de la cinquena regata del Match, el 16 d'octubre del 2024, cosa que donarà a l'esdeveniment femení una cobertura i un perfil significatius. En competir en la nova classe AC40, de disseny únic, les regatistes que arribin a la final de la Women's America's Cup estaran, sens dubte, entre el més selecte del planeta pel que fa a hidroales (foils), i es mostrarà un clar camí cap al futur de l'America's Cup.

Les regates de l'America's Cup Match pròpiament dit, que es disputaran al millor de 13 (guanya el primer a aconseguir set victòries), començaran el dissabte 12 d'octubre amb dues proves programades, a les quals seguiran dues més el diumenge 13 d'octubre de 2024 – La competició s'aturarà durant dos dies, encara que a discreció del Director de la Regata i després de consultar amb el Defensor i el Challenger, i depenent de les condicions, ambdós dies podrien utilitzar-se per completar dues regates diàries. El programa previst, sense utilitzar ni dilluns ni dimarts, es reprendria el dimecres 16 d'octubre del 2024 amb una regata (regata 5) del Match, seguida de la Women's America's Cup Regatta Final, com s'ha esmentat anteriorment.

El dijous 17 d'octubre no està oficialment programat per a regates però, novament, subjecte a la discreció del Director de la Regata i a l'acord amb els competidors, podria assignar-se per a dues regates més depenent de les condicions, mentre que el divendres 18 d'octubre de 2024 està oficialment marcat com a "Dia de reserva" per a fins a dues regates més. El dissabte 19 d'octubre i el diumenge 20 d'octubre del 2024 són també "dies de reserva" per disputar dues proves cada dia, si cal.

L'objectiu de l'Autoritat de l'Esdeveniment és que les regates concloguin el cap de setmana del 19/20 d'octubre del 2024, tot i que el calendari permet que les regates continuïn la setmana següent, del 21 d'octubre del 2024 al 27 d'octubre del 2024, si cal.

Pel que fa a l'anunci del format, Grant Dalton, CEO d'America's Cup Events Limited, va comentar: "Estem molt contents de confirmar les dates que defineixen el període de regates del Match i agraïm enormement el Capità Marítim i l'autoritat del Port de Barcelona que hagin estat tan proactius i receptius durant tot el procés. És un gran esdeveniment que requereix una planificació significativa, ja que la seguretat és el primer que cal tenir en compte, tant per als espectadors com per als competidors. Crec que el resultat serà certament espectacular, ja que les regates es desenvoluparan davant de la platja, des de l'entrada principal del port, passant pel Port Olímpic i més a l'est, cosa que oferirà al públic una fantàstica oportunitat de veure aquests extraordinaris vaixells a ple rendiment".