Daniel García de la Casa guanya el 32 Palamós International Optimist Trophy-16 Nations Cup

21 feb. 2022
Font: CNCB & CV Palamós
  • Es va jugar la victòria final amb el balear Tim Lubat, que va acabar segon
  • Espanya s'emporta la 16 Nations Cup

El català Daniel García de la Casa (CN El Masnou) s'ha proclamat campió de la 32a edició del Palamós International Optimist Trophy-16 Nations Cup, que s'ha celebrat del 17 al 20 de febrer en aigües de la badia de Palamós, amb la participació de 532 embarcacions de 26 països. La 16 Nations Cup, al millor país va ser per a Espanya.

Això va fer que es traduís també en una lluita final pel triomf, que s'emportaria el català Daniel García de la Casa després de realitzar un 3-2 en la jornada final en el grup or. El balear Tim Lubat (RCN Palma) finalitzava segon en la general a cinc punts del campió, la tercera plaça era per a l'italià Lorenzo Ghirotti (Fraglia della vela Riva). A punt va estar d'haver-hi podi cent per cent espanyol, ja que el balear Hugo Rodríguez (CN Arenal), que guanyava les dues últimes proves, acabava quart, quedant-se a un sol punt del podi i del ple.

El grec Konstantinos Portosalte, que arribava líder a l'última jornada, no va poder aguantar la posició i finalment va tancar la seva participació en setena posició.

La primera classificada en categoria femenina va ser la italiana Victoria Demurtas, seguida de la francesa Sarah Jannin i tercera la campiona d'España Blanca Ferrando. En categoria sub13 García de la Casa es portava també el trofeu en categoria masculina i en sub12 el trofeu va ser per a l'holandesa Maurits Melens.

Es van lliurar també dos premis especials, el Xavier Ribera en memòria del qual fos president del Club de Vela Palamós, i que va ser per a Jordi Camón, com a millor regatista local i el Premi Martinet, per al francès Paul Lenoir, al regatista més jove de tota la flota.

En l'última jornada la flota va navegar distribuïda entre els diferents grups: Or, Plata, Bronze, Esmeralda i Perla. No va ser una jornada fàcil, el vent tèrmic no va entrar passat el migdia, amb una intensitat entre 3 i 5 nusos, podent-se celebrar dues proves, amb el que es tancava la 32a edició del Palamós International Optimist Trophy-16 Nations Cup amb la celebració de set proves.

El president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, va assistir al lliurament de premis.