Entrevista als Nominats a Millor Navegant del 2020

19 gen. 2021

Del 18 al 24 de gener estarà oberta la primera fase de votacions per escollir al guanyador i a la guanyadora del guardó de Millor Navegant 2020 de la Festa de la Vela Catalana 20/21.

Una votació reservada a Clubs, Directius de Clubs, Tècnics i Jutges de la Vela Catalana que comptarà un 70% en el còmput global de l’elecció i que finalitzarà el 24 de gener, el 30% restant vindrà donat per una votació dels federats amb llicència d'esportista 2021 (votació del 25 al 31 de gener).

El pròxim 3 de febrer coneixerem el guanyador i la guanyadora d'aquest guardó en la Festa de la Vela Catalana que celebrarem virtualment. Més informació a www.festa.vela.cat

 

Us animem a llegir l'entrevista que hem fet a les nominats:

 

Àlex Muscat - Finn - CN Garraf

- Com i quan va ser el primer contacte amb el món de la vela?

El primer contacte amb el món de la vela va ser fa molt de temps, gràcies als meus pares. Als meus pares els hi agrada molt navegar, que no regatejar, i ja de nadó sortia amb ells a navegar. Després amb uns cinc anys em van apuntar a un curs d'estiu i ja des de llavors no he parat mai de navegar.

- Què és allò que t'agrada més de navegar?

El que més m'agrada és el contacte total amb la natura i la llibertat que dóna poder desenvolupar l'esport de la vela al mig del mar. També m'encanta el repte continu, ja que les condicions sempre són diferents i per tant és un desafiament constant.

- De quin campionat tens millor record? 

He fet molts campionats i de tots intento emportar-me  alguna cosa, especialment una lliçó per a poder afrontar un nou campionat. Però un campionat que m'encantaria repetir és la Congressional Cup a Long Beach, perquè m'agrada molt el format match race, l'organització és espectacular gràcies a la vinculació dels socis del club com a voluntaris i també perquè l'any que hi vaig anar la vam guanyar.

- Quin és el teu somni esportiu?

El meu somni esportiu és que no s'acabi el somni de poder gaudir de la vela al nivell que ho estic fent i a curt termini poder participar a Tokyo 2021.

- Què significa per a tu aquesta nominació? 

Aquesta nominació és un premi al reconeixement de molts anys d'esforç i compromís que he compartit amb la Federació Catalana de Vela des de que l’any 1995 vaig començar a formar part de la selecció catalana d'Optimist.Jordi Xammar - 470 - CN Garraf

- Com i quan va ser el primer contacte amb el món de la vela?

Vaig començar a navegar amb 4 anys a l’Escola de vela del CN Garraf amb el Pol i el Toni Rivas i el record que tinc d’aquella primera experiència és molt agradable.

- Què és allò que t'agrada més de navegar?

És un esport súper complexe, possiblement l’esport amb més variables del món i realment és un repte diari intentar navegar realment bé, no hi ha dia igual. També el fet que és un esport en contacte directe i plena connexió amb la natura, el mar i el vent, sense cap mena de pertorbació. 

- De quin campionat tens millor record? 

El millor record és el campionat que vam classificar per Rio, un objectiu molt important i molt difícil d’assolir, era més un somni que un objectiu, i finalment el vam aconseguir per només un punt, va ser molt especial, només de pensar-hi encara em poso nerviós. 

- Quin és el teu somni esportiu?

El meu somni és el de guanyar els Jocs Olímpics, un somni molt complicat, i qui sap s’hi es farà realitat, però que no sigui per no haver-ho intentat, s’ha de ser coherent amb l’esforç i el sacrifici que això implica, com més gran sigui el somni més gran serà el treball. Tan debò algun dia puguem fer realitat el somni. 

- Què significa per a tu aquesta nominació? 

Aquesta nominació és molt especial per mi, de totes les nominacions i premis, aquest és una de les que més il·lusió em fa, a Catalunya tenim la sort de comptar amb regatistes excepcionals i estar nominat per tercer any consecutiu i és molt especial per ser un premi de casa i em fa molta il·lusió si tinc la possibilitat de guanyar-lo. 

 

Florian Trittel - Nacra 17 - CN El Balís

- Com i quan va ser el primer contacte amb el món de la vela?

Va ser amb l’Optimist al CN d’Arenys de Mar amb 6 anys i escaig, recordo que vam comprar unes embarcacions a Sant Pol de Mar i de mica a mica vam anar enamorant-nos d’aquest esport. Gràcies als diferents clubs que ens van ajudar a la progressió vam aconseguir escalar nivells i a poc a poc vam fer del somni una realitat.

- Què és allò que t'agrada més de navegar?

El que més m’agrada d’aquest esport és que la vela et fa ser una persona més completa en general. La vela d’elit t’ensenya moltes coses de disciplina, treballar en equip i de la part mental, que és molt important de cara als Jocs Olímpics. 

- De quin campionat tens millor record? 

El campionat del món de Nacra 17 a Auckland de 2019, bàsicament perquè el resultat que vam aconseguir -una 5a posició- va classificar el país pels Jocs Olímpics i va ser un mirall de tot l’esforç de tanta gent, de tots els clubs, de les federacions, de la família, dels patrocinadors, de tots… la classificació i aconseguir la plaça per representar Espanya va ser un moment molt especial i sense cap mena de dubte mai ho oblidaré. 

- Quin és el teu somni esportiu?

Guanyar un Or olímpic

- Què significa per a tu aquesta nominació? 

Significa molt perquè al final és una manera molt bonica que té la Federació Catalana de Vela de posar en valor el sacrifici de tot l’equip  i de tothom que s’està esforçant per fer la realitat el somni i que el projecte es pugui fer realitat. Estic molt orgullós que estigui nominat al costat de tots aquests grans regatistes. 

 

Podeu votar al web de la Festa www.festa.vela.cat