“Josele” Doreste es proclama a Barcelona campió del món de la classe ILCA 7 categoria Grand Grand Master

20 nov. 2021
  • Miquel Noguer, subcampió en ILCA 6 categoria Grand Master.

  • Jose María Van der Ploeg, bronze en ILCA 7 categoria Grand Master; David González, bronze en ILCA 6 categoria Apprentice; i Mónica Azón, bronze en ILCA 6 categoria Màster.

  • El campionat s'ha celebrat al Barcelona International Sailing Center i ha acollit a 239 regatistes arribats de 29 països de tot el món.

 

“Josele” Doreste s'ha proclamat campió del món de la classe ILCA 7 categoria Grand Grand Master en el campionat del món que, del 13 al 20 de novembre, s'ha celebrat a Barcelona.

 

El canari, regatista del Club Nàutic Port d’Aro i or olímpic a Seül en classe Finn l'any 1988, suma un nou títol en les seves vitrines després de completar un campionat gairebé impecable, 6 primers i 5 segons.

 

La resta de la flota catalana ha tingut una actuació més que meritòria. Miquel Noguer, or olímpic a Moscú 80 en classe Flying Dutchman i regatista del Club Nàutic Masnou, es penja la plata en ILCA 6 categoria Grand Master. Jose María Van der Ploeg, or olímpic a Barcelona 92 en classe Finn i regatista del Club Nàutic El Balís, bronze en ILCA 7 categoria Grand Master. El gallec David González, del Real Club Nàutic de Barcelona, bronze en ILCA 6 categoria Apprentice. I l’olímpica Mónica Azón, del Club Nàutic d’Arenys, bronze i campiona femenina en ILCA 6 categoria Màster.

 

Wannes Laer, campió de la classe ILCA 7 categoria Apprentice

El belga Wannes Laer, en un atapeït final, s'imposa al polonès Maciej Graboswki. Completa el podi l'italià Lorenzo Cerretelli.

 

Ernesto Rodríguez, campió de la classe ILCA 7 categoria Màster

L'estatunidenc Ernesto Rodríguez es proclama, amb autoritat, campió per davant del també estatunidenc Peter Hurley i el francès Bertrand Blanchet, segon i tercer, respectivament.

 

Robert Hallawell, campió de la classe ILCA 7 categoria Grand Master

L'estatunidenc Robert Hallawell guanya amb comoditat per davant de l'argentí Alejandro Cloos, plata, i Jose María Van der Ploeg, bronze.

 

“Josele” Doreste, campió de la classe ILCA 7 categoria Grand Grand Master

Jose Luis Doreste es proclama campió per davant de l'alemany Wolfgang Gerz i el britànic Tim Law, segon i tercer, respectivament.

 

Jon Emmett, campió de la classe ILCA 6 categoria Apprentice

El britànic Jon Emmet imposa la seva llei i guanya amb autoritat per sobre del malagueny Arturo Reina i David González, plata i bronze, respectivament.

 

Stefan Eriksson, campió de la classe ILCA 6 categoria Màster

El suec Stefan Eriksson es proclama campió per davant del francès Jean-Christophe Leydet i de l'espanyola Mónica Azón, segon i tercera.

 

Gilles Coadou, campió de la classe ILCA 6 categoria Grand Master

El francès Gilles Coadou aconsegueix la primera posició, Miquel Noguer és segon i el belga Pieter Van Laer, tercer.

 

Bill Symes, campió de la classe ILCA 6 categoria Grand Grand Master

L'estatunidenc Bill Symes guanya amb autoritat el campionat, el canadenc Paul Clifford és el subcampió i el britànic John Reay, es penja el bronze.

 

Peter Seidenberg, campió de la classe ILCA 6 categoria Legend

L'estatunidenc Peter Seidenberg s'imposa al seu compatriota Jaques Kerrest i a l'holandès Henk Wittenberg.

 

El bon fer del Comitè, clau per a la celebració del campionat

A pesar que les condicions meteorològiques durant els dos primers dies van ser bastant inestables, l'organització va solucionar aquest problema avançant el primer senyal d'atenció la resta dels dies.

 

El Barcelona International Sailing Center acull un total de 239 regatistes de tots el món

El campionat ha acollit un total de 239 regatistes arribats de 29 països de tot el món que han completat les 12 regates programades. L'esdeveniment s'ha celebrat en les instal·lacions del Barcelona International Sailing Center. 

 

Cerimònia de premis

El lliurament de premis ha estat presidida per Sergi Cadenas, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, i Andrus Poski, representant de la classe internacional ILCA.

 

CLASSIFICACIÓ FINAL