La Vela Catalana aconsegueix un triplet històric a l’Excellence Cup d’Optimist

04 març 2024

Amb la celebració de l'OptiOrange, Iker Múgica (CN Cambrils), Joan Domingo (CN Cambrils) i Juan Lleonart (CN El Balís) aconsegueixen un triplet històric a un dels circuits internacionals més exigents de la classe Optimist. 

L'OptiOrange de València ha estat la cinquena i última prova de l'Optimist Excellence Cup 2023-2024, juntament amb les cites de Vigo, Palma, Puerto de Santa Maria i Palamós. Després de  les cinc regates i dos descarts, el títol ha estat per al regatista de Cambrils Iker Múgica, amb 4 punts. La segona plaça ha estat per al seu company Joan Domingo, amb 8 punts. I la tercera per Juan Lleonart, del CN El Balís. Espectacular resultat que confirma Catalunya com una gran potència en aquesta classe.

L’OptiOrange Valencia, celebrada del 29 de febrer al 3 de març, tanca aquesta edició  amb 6 proves completades sobre 12 previstes per als grups or i plata, bronze ho fa amb  5 i els altres tres grups amb 4, les que tancaven la ronda classificatòria. La quarta i última jornada va estar marcada pel fort vent de Ponent, que es va mantenir  a més de 25 nusos d'intensitat i ratxes que superaven els 32 nusos. Unes condicions que  van obligar el comitè de regates a deixar la flota a terra. Els tres anteriors dies també  van estar marcats pel vent.  

Finalment els grecs Iason Panagopoulos i Maria Anna Makri, tots dos del Kalamaki Nautical Club, eren els campions de l'OptiOrange Valencia 2024.