L’Aina Gelpí, campiona d’Europa i d’Espanya de Vela Inclusiva

03 oct. 2023

L'Aina Gelpí es proclama campiona d'Espanya i d'Europa de Vela Inclusiva en els campionats celebrats en aigües del Mar Menor, Múrcia. La competició ha estat marcada durant tota la setmana per un vent lleuger que ha permès disputar-se les 10 proves programades en individuals i 9 en dobles.

La regatista del GEN Roses, a bord d'un Hansa 303, ens ha tornat a mostrar ser un exemple per a tots els qui formem part de la Vela Catalana, gràcies al seu esperit guanyador, la seva resiliència, el seu talent navegant... i, sobretot, pel seu somriure captivador. L'altre gran campió de la Vela Catalana de Vela Inclusiva,  el Jordi Cargol, regatista del CNCB & CV Palamós, ha aconseguit una més que meritòria 13a posició en l'Europeu i el 4t lloc estatal.

És important destacar que fa dues setmanes, amb la intenció d'arribar en les condicions més òptimes al campionat, van participar i guanyar el Trofeu de Vela Inclusiva Diputació d'Alacant.

Els seus èxits enalteixen el llegat dels pioners d'aquesta disciplina a Catalunya, com ara el Paco Llobet i el Miki Gómez, que van obrir el camí amb les seves gestes.