Xammar i Brugman, bronze de 470 al Trofeo Princesa Sofía

11 abr. 2023

El tradicional Embat de la badia de Palma va acompanyar als millors especialistes olímpics del món en la jornada de finals del Trofeo Princesa Sofía, primer esdeveniment puntuable per a la Sailing World Cup 2023. Després de cinc dies de competició per a 976 tripulacions i 1.259 regatistas de 66 països distribuïts en vuit camps de regata, la jornada final va convocar únicament als deu millors de cadascuna de les deu classes olímpiques per a revelar la identitat dels campions. A 475 dies de la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de París 2024, el Sofía va servir de tret de sortida per a una temporada que és clau per a definir les primeres places olímpiques.

En 470 Mixt, Jordi Xammar (RCNB) i Nora Brugman (CV Blanes) ho van donar tot per a revalidar el títol de l'any passat però es van haver de conformar amb el bronze del 52 Trofeo Princesa Sofía Mallorca by Iberostar. Els catalans arribaven segons a la Medal Race i aconseguien liderar la final per moments, aspirant matemàticament a l'or mentre els seus màxims rivals, els japonesos Keiju Okada i Miho Yoshioka, anaven últims. El somni es va esvair a mesura que s'acostava la meta, que finalment creuarien cinquens. Als asiàtics no els va anar millor (novens), però l'avantatge que acumulaven els va permetre fer-se amb el triomf final. Van guanyar el decisiu assalt els alemanys Luise Wanser i Philipp Autenrieth, la qual cosa els valia per a arrabassar a Xammar i Brugman la segona plaça final.

En 49er, Diego Botín i Florian Trittel (CN El Balís), segona tripulació espanyola present en les Medal Races, van acabar el Princesa Sofía amb un triomf en la Medal Race, victòria psicològica que els va valer per a escalar un lloc en la taula i finalitzar novens absoluts. El títol va correspondre als neozelandesos Logan Dunning Beck i Oscar Gunn, segons en la Medal Race, acompanyats en el podi pels australians Tom Burton i Max Paul i els també kiwis Isaac Mchardie i William Mckenzie.

En Formula Kite femenina, Gisela Pulido (RCNB) va quedar-se a les portes de la Medal Race i va finalitzar en 11a posició.

En Formula Kite masculina, Bernat Cortés (CN El Balís), és el primer espanyol de la classificació en 27a posició. Marcelo Cairo (CN Cambrils), 74è.

En ILCA 6, Cristina Pujol (CN Port d'Aro), 28a.

En ILCA 7, Pol Font (CN d'Arenys de Mar), 174è.